Vlaggenmasten

Bent u op zoek naar een hoge kwaliteit vlaggenmast om de zichtbaarheid van uw bedrijf te vergroten? Of misschien wilt u een vlaggenmast bij u thuis laten plaatsen? Bij Cowi bent u aan het juiste adres voor alle vlaggenmast oplossingen.

Cowi biedt een verscheidenheid aan aluminium en polyester vlaggenmasten. De vlaggenmasten zijn sterk, fraai en hebben een gladde en vuilafstotende afwerking. Ook heeft u keuze uit veel accessoires en innovaties die het bedienen en onderhouden van uw vlag en vlaggenmast eenvoudig maken.

Polyester vlaggenmast

Een polyester mast is een goede keuze als u een mast zoekt voor bij huis. De mast heeft een conische vorm (van onder breed en loopt smaller uit naar de top).De conische vorm is een klassieke keuze voor bij een huis, school, hotel of gemeentehuis.

In het straatbeeld is vaak een witte vlaggenmast standaard, maar dat veranderd . Vooral zwart of antraciet is een kleur die steeds vaker voorkomt. Elke RAL kleur is mogelijk. Voordeel van het polyester materiaal is dat de mast helemaal op kleur is. Zal er een beschadiging op komen zal de kras misschien zichtbaar zijn maar de mast blijft op de gekozen kleur.

Bij de aanschaf van een vlaggenmast wordt er standaard een grondanker bijgeleverd. Het grondanker is kantelbaar en daardoor is onderhoud aan de vlaggenmast een eenvoudige klus. Locaties waar vaak veel wind staat of de grondgesteldheid is erg los (bijv. veengrond) dan adviseren wij de kantelconsole (stormanker). Echt een maatje meer en zorgt voor een stevig fundament voor de vlaggenmast. Ook met deze optie is de vlaggenmast kantelbaar!

De polyester vlaggenmasten worden rechtstreeks uit Zweden geïmporteerd en voldoen aan de strenge ISO14001/9001 normen – dit is het internationale kwaliteitskeurmerk. Door het directe contact met de leveranciers in Zweden kan Cowi haar prijzen uiterst scherp houden!

Op een vlaggenmast van polyester geven wij een garantie van 10 jaar antibreuk. Uitgezonderd calamiteiten.

Aluminium vlaggenmast

Een aluminium vlaggenmast is een vaak gekozen materiaal voor een vlaggenmast bij het bedrijf. Uiteraard kan een aluminium vlaggenmast ook bij huis, school, hotel of gemeentehuis worden geplaatst, het is ook een kwestie van smaak.

De aluminium mast heeft een cilindrisch vorm (over de gehele lengte dezelfde diameter) of een cilindrisch vorm (van onder breed en loopt smaller uit naar de top).De cilindrische vorm is een goedkopere optie en geeft de mogelijkheid om een volwaardige vlaggenmast in de tuin of bij het bedrijf te plaatsen. De conische vorm is een duurder variant maar u behoudt de klassieke vorm van de vlaggenmast en de mast is ook sterker door de vorm.

De mast wordt standaard geleverd in geanodiseerd grijs (geanodiseerd is een beschermlaag tegen weersinvloeden) of gepoedercoat wit RAL 9010. Wilt u een andere RAL Kleur kan dit tegen een meerprijs.

Bij de  aluminium vlaggenmast heeft u keuze uit verschillende grondbevestigingen:

  • Standaard grondanker met draadeinden M20 moeren ect. Met dit grondanker kan de mast kantelen
  • Kantelconsole of ook wel stormanker genoemd voor locaties waar vaak staat veel wind of grondgesteldheid is erg los (bijv. veengrond) . Met dit grondanker kan de mast kantelen
  • Grondbuis- De mast niet kantelen
  • Oversteekkoker-De mast niet kantelen

Op een vlaggenmast van aluminium geven wij een garantie van 10 jaar antibreuk. Uitgezonderd calamiteiten.

Advies hoogte vlaggenmast

Naast de keuzes uit materiaal, kleur en grondbevestiging is de hoogte van de vlaggenmast ook belangrijk

De hoofdregel bij het bepalen van de lengte van een mast is dat het hoogste punt van de woning, daar wordt een meter van afgehaald en dat is de maat van de vlaggenmast.

Bijvoorbeeld: De woning is 8 meter hoog dan zal een 7 meter vlaggenmast passend zijn.

Het is ook van belang om te kijken op welke afstand van de woning of straat een vlaggenmast wordt geplaatst. Hoe dichter de vlaggenmast bij de woning staat hoe kleiner de vlaggenmast lijkt. Hoe dichter de vlaggenmast bij de straat komt te staan hoe groter de vlaggenmast lijkt.

Bij een bedrijf is net andersom.

Bijvoorbeeld: Het bedrijfspand is 9 meter hoog dan zal een 10 meter vlaggenmast passend zijn.

Als specialist in vlaggenmasten geeft het team van Cowi graag vrijblijvend advies voor de aankoop of installatie van de vlaggenmasten. Of u nu op zoek bent naar advies over het formaat, de mogelijkheden of gewoon wat meer informatie wilt voordat u uw keuze maakt, het team van Cowi helpt u graag!

Plaatsen vlaggenmast

Een vlaggenmast plaatsen is een klus die u zelf kunt doen. U ontvangt bij levering een duidelijke gebruiksaanwijzing om te kunnen plaatsen, maar Cowi verzorgt ook plaatsing op vakkundige wijze in zand, gras en bestrating incl. benodigde materialen.

Service

Bij Cowi geloven we dat klanttevredenheid een van de belangrijkste factoren is voor ons succes. Cowi’s dienstverlening gaat dan ook verder dan alleen het leveren van vlaggenmasten. Het team staat namelijk het hele proces voor u klaar, van bestelling tot installatie. Ook na de installatie kunt u bij Cowi terecht voor advies en tips over het onderhoud van uw vlaggenmast(en).