Vlaggenmasten

Ben je op zoek naar een vlaggenmast van hoge kwaliteit mét de beste service? Je bent bij Cowi precies op de plek waar je moet zijn. We gaan je helpen om de perfecte vlaggenmast te vinden.  

We hebben vlaggenmasten van zowel aluminium als polyester. Al onze masten zijn ijzersterk en hebben een vuilafstotende werking. Om het kiezen van een vlaggenmastmast makkelijker te maken, leggen we hieronder kort uit wat de verschillen zijn.  

Polyester vlaggenmast 

Als je op zoek bent naar een vlaggenmast voor bij huis, is de polyester vlaggenmast de perfecte keuze. Deze mast is conisch van vorm, wat betekent dat deze van onder breed is en smaller uitloopt naar de top. Dit maakt de mast erg sterk. De polyester mast wordt vaak gekozen bij een huis, school, hotel of gemeentehuis.  

Kleur vlaggenmast 

Bij ons is het mogelijk om tegen een kleine meerprijs de vlaggenmast te laten spuiten in een andere kleur. De standaard witte kleur is dus geen vereiste. Iedere RAL-kleur is mogelijk en kan aangegeven worden bij de bestelling.   

Grondbevestiging polyester vlaggenmast 

Bij aanschaf van de polyester vlaggenmast wordt er standaard een grondanker bijgeleverd. Deze is kantelbaar en daardoor gemakkelijk in onderhoud.  

Zit je op een locatie waar vaak veel wind staat of is de grond erg los? Dan adviseren we om de kantelconsole te kiezen. Deze is wat groter en zorgt voor een stevig fundament in losse grond of locaties met stevige wind (bijv. aan zee).  

De polyester vlaggenmasten worden uit Zweden geïmporteerd en voldoen aan het internationale kwaliteitskeurmerk ISO14001/9001. Door het directe contact met de leverancier in Zweden kunnen we onze prijzen scherp houden.  

Aluminium vlaggenmast 

Je kan het beste voor een aluminium vlaggenmast gaan als je op zoek bent naar eentje die bestand is tegen alle weersomstandigheden. Het blijft altijd een kwestie van smaak en wensen natuurlijk. Zowel aluminium als polyester kan op iedere gewenste locatie.  

Wat zijn de verschillen tussen een cilindrische en conische vlaggenmast?  

Onze aluminium vlaggenmast is zowel cilindrisch als conisch te verkrijgen. De cilindrische vorm heeft over de gehele lengte dezelfde diameter. Het is de goedkopere optie van de twee. De conische mast is onderin breder en loopt smaller uit naar de top. Deze is iets duurder, maar geeft ook meer stevigheid aan de mast.  

De mast wordt standaard geleverd in geanodiseerd grijs (een beschermlaag tegen weersinvloeden) of gepoedercoat wit in de kleur RAL 9010. Tegen een kleine meerprijs kan je kiezen voor een andere RAL-kleur. 

Welke grondbevestiging kies ik? 

Bij de aluminium vlaggenmast heb je keuze uit een aantal grondbevestigingen. We laten je zien wat er allemaal mogelijk is, zodat je een goede keuze kan maken.  

  • Standaard grondanker met draadeinden. Met dit grondanker kan de mast kantelen en is geschikt voor de meeste ‘reguliere’ locaties.  
  • Kantelconsole (ook wel stormanker). Voor locaties waar vaak wind staat of waar grondgesteldheid erg los is (bijv. veengrond). Met dit grondanker kan de mast ook kantelen. 
  • Grondbuis. Dit is een buis die in de grond geplaatst wordt. Hier wordt de vlaggenmast vervolgens in gezet. De mast kan niet kantelen. 
  • Oversteekkoker. Dit is een koker die uit de grond steekt, waar de vlaggenmast overheen geschoven wordt. De mast kan niet kantelen. 

Vind je het na deze beschrijvingen nog lastig om te kiezen tussen een polyester vlaggenmast of een aluminium variant? Lees dan eens verder in onze blog ‘moet ik een aluminium vlaggenmast of polyester vlaggenmast hebben?’  

Garantie  

Op al onze vlaggenmasten geven wij een garantie van 10 jaar antibreuk bij calamiteiten. 

Advies hoogte vlaggenmast 

Bij het kiezen van een vlaggenmast is ook de hoogte van belang. De hoofdregel bij het bepalen van de hoogte van een vlaggenmast is de hoogte van het huis en daar een meter van afhalen. Bij een woning van 8 meter zal een 7 meter vlaggenmast dus passend zijn.  

Bij een bedrijf is de regel: kies je vlaggenmast een meter hoger dan je pand. Bij een pand van 9 meter hoog is de vlaggenmast van 10 meter dus passend.  

Naast de hoogte, is ook de afstand van het gebouw en de vlaggenmast belangrijk. Hoe dichter de vlaggenmast bij de woning staat, hoe kleiner de vlaggenmast lijkt. Hoe dichter de vlaggenmast bij de straat staat, hoe groter de vlaggenmast lijkt. 

Plaatsen vlaggenmast 

Een vlaggenmast plaatsen is een klus die je zelf kunt doen. Bij levering ontvang je een duidelijke gebruiksaanwijzing om de mast te plaatsen, maar Cowi kan dit ook voor jullie uit handen nemen. Geef dit aan bij je bestelling en wij komen de mast vakkundig plaatsen.  

Service 

Wij weten dat onze tevreden klanten één van de belangrijkste reden is van ons succes. Onze dienstverlening gaat dus ook verder dan alleen het leveren van een product. Ons team staat van bestelling tot installatie voor je klaar. Ook na installatie blijven we graag tot je beschikking om alle vragen te beantwoorden. Kom je er op de webshop niet helemaal uit of heb je advies nodig? Je kan altijd bij ons terecht voor advies en tips.