Aluminium hijsbare baniermast

Beschrijving:

De hijsbare baniermast van aluminum is hoge kwaliteit mast die in elke situatie toepasbaar is. De mast kan worden geplaatst in grond/gras of bestrating maar ook op de gevel met muurbeugels.

Vorm van de hijsbare baniermast

De mast heeft een cilindrische vorm met een diameter van 90 mm

Door zijn cilindrische vorm staat het mooi met de banier vlag die rechthoekig is. Op deze manier geeft dit een zeer strakke uitstraling.

De mast is verkrijgbaar in de lengtes van:

  • 6 meter
  • 7 meter
  • 8 meter
  • 9 meter

Kleur van de vlaggenmast

De mast wordt standaard geleverd in de kleur wit RAL9010, of zilvergrijs geanodiseerd. In het straatbeeld is vaak een witte vlaggenmast standaard, maar dat veranderd . Vooral zwart of antraciet is een kleur die steeds vaker voorkomt. Elke RAL kleur is mogelijk!

De banieruithouder

Hijsbare, lichtgewicht banierhouder met twee hoogwaardige POM-kunststof glijringen, aluminium uithouder op maat en
RVS bevestiging ogen voor vlag en koord.  met uithouderstang van 150 cm. Deze stang is in te korten op gewenste maat. De banieruithouder wordt geleverd met mastknop naar keuze en een contragewicht die zorgt dat de vlag mooi strak hangt. Er worden 3 banierringen meegeleverd die er voor zorgen dat de vlag op de plek blijft.

Grondbevestiging van de baniermast

Bij de aanschaf van een baniermast wordt er standaard een grondanker bijgeleverd. Het grondanker is kantelbaar, en daardoor is onderhoud aan de vlaggenmast een eenvoudige klus. Locaties waar vaak veel wind staat of de grondgesteldheid is erg los (bijv. veengrond), dan adviseren wij de kantelconsole (stormanker). Echt een maatje meer en zorgt voor een stevig fundament voor de vlaggenmast. Ook met deze optie is de vlaggenmast kantelbaar!

Geen optie tot kantelen? Dan is de overschuifkoker de beste keus. Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bediening van de baniermast

Er zijn 2 soorten bediening die op de mast geplaats kunnen worden om de vlag te hijsen:

Antidiefstal-systeem

Het Antidiefstal systeem is een kastje dat op de mast wordt geplaatst en wordt afgesloten met een deksel. Dit zorgt voor een mooie strakke afwerking op de mast. Er wordt een sleuteltje bijgeleverd, en hierdoor kan de deksel worden verwijderd en de vlaggenlijn kan worden bediend. Het is een gesloten systeem en de vlaggenlijn gaat binnendoor de vlaggenmast. Voordeel geen geklapper van de vlaggenlijn en de vlaggenlijn is beschermd tegen weersinvloeden. Bij het Antidiefstal-systeem wordt een contragewicht geleverd die er voor zorgt dat de vlag mooi strak hangt, maar ook het hijsen en neerhalen van de vlag vergemakkelijkt.

Liersysteem

Het liersysteem is een hele mooi optie en zeer gemakkelijk te bedienen. Hierbij gaat de vlaggenlijn binnen door de vlaggenmast, en is er op de mast de mogelijkheid om een lier/slinger in de mast te steken en door het ronddraaien van deze lier/slinger zal de vlag zeer eenvoudig te hijsen of te strijken zijn. De vlaggenlijn heeft een ijzeren kern.

Het liersysteem is ons advies bij deze baniermast.

Leveren en plaatsen vlaggenmast

Een baniermast plaatsen is een klus die u zelf kunt doen. U ontvangt bij levering een duidelijke gebruiksaanwijzing om te kunnen plaatsen, maar Cowi verzorgt ook plaatsing op vakkundige wijze in zand, gras en bestrating incl. benodigde materialen.

Wij zullen contact met u opnemen met een datum en tijdvak voor de levering en/of plaatsing. De levertijd met of zonder plaatsing is 7 dagen!

Vlaggenmast service

Bij Cowi geloven we dat klanttevredenheid een van de belangrijkste factoren is voor ons succes. Cowi’s dienstverlening gaat dan ook verder dan alleen het leveren van vlaggenmasten. Het team staat namelijk het hele proces voor u klaar, van bestelling tot installatie. Ook na de installatie kunt u bij Cowi terecht voor advies en tips over het onderhoud van uw vlaggenmast(en).