Polyester hijsbare baniermast

Beschrijving:

De polyester hijsbare baniermast is een mast waar een rechthoekige vlag in wordt gedragen. Deze masten zie je vaak bij bedrijven, zoals benzinepompen, supermarkten, autobedrijven ect.

Het is een visitekaartje van het bedrijf en zorgt dat het bedrijf zichtbaar is in het straatbeeld voor klanten of potentiele klanten.

Een groot voordeel van een hijsbare baniermast is dat er ook een rechte vlag  in gedragen kan worden of een wimpel en zelfs de Fairybell kerstverlichting.

Een ander voordeel is dat er met een bediening op de mast de vlag eenvoudig gewisseld kan worden t.o.v. de polyester mast met vaste banier, die gekanteld moet worden bij een vlaggen wissel.

Vorm van de vlaggenmast

Een polyester mast  heeft een conische vorm 125-65 mm (van onder breed en loopt smaller uit naar de top).

De polyester vlaggenmast is verkrijgbaar in de lengtes van:

  • 6 meter
  • 7 meter
  • 8 meter
  • 9 meter
  • 10 meter
  • 12 meter

Wij kunnen op aanvraag grotere lengtes leveren, U kunt via het contactformulier een aanvraag indienen,

De banieruithouder

De hijsbare banieruithouder is een kop die op de mast wordt geplaatst en is een volledige systeem met uithouderstang van 150 cm. Deze stang is in te korten op gewenste maat. De banieruithouder wordt geleverd met mastknop naar keuze en een contragewicht die zorgt dat de vlag mooi strak hangt. Er worden banierringen meegeleverd die er voor zorgen dat de vlag op de plek blijft.

Kleur van de vlaggenmast

In het straatbeeld is vaak een witte vlaggenmast standaard, maar dat veranderd . Vooral zwart of antraciet is een kleur die steeds vaker voorkomt. Elke RAL kleur is mogelijk. Voordeel van het polyester materiaal is dat de mast helemaal op kleur is. Zal er een beschadiging op de mast komen zal de kras misschien zichtbaar zijn, maar de mast blijft op de gekozen kleur.

Grondbevestiging van de vlaggenmast

Bij de aanschaf van een vlaggenmast wordt er standaard een grondanker bijgeleverd. Het grondanker is kantelbaar, en daardoor is onderhoud aan de vlaggenmast een eenvoudige klus. Locaties waar vaak veel wind staat of de grondgesteldheid is erg los (bijv. veengrond), dan adviseren wij de kantelconsole (stormanker). Echt een maatje meer en zorgt voor een stevig fundament voor de vlaggenmast. Ook met deze optie is de vlaggenmast kantelbaar!

Bediening van de vlaggenmast

Antidiefstal-systeem

Het Antidiefstal systeem is een kastje dat op de mast wordt geplaatst en wordt afgesloten met een deksel. Dit zorgt voor een mooie strakke afwerking op de mast. Er wordt een sleuteltje bijgeleverd, en hierdoor kan de deksel worden verwijderd en de vlaggenlijn kan worden bediend. Het is een gesloten systeem en de vlaggenlijn gaat binnendoor de vlaggenmast. Voordeel geen geklapper van de vlaggenlijn en de vlaggenlijn is beschermd tegen weersinvloeden. Het is ook het meest gekozen systeem door klanten! Bij het Antidiefstal-systeem wordt een contragewicht geleverd die er voor zorgt dat de vlag mooi strak hangt, maar ook het hijsen en neerhalen van de vlag vergemakkelijkt.

Liersysteem

Het liersysteem is een hele mooi optie en zeer gemakkelijk te bedienen. Hierbij gaat de vlaggenlijn binnen door de vlaggenmast, en is er op de mast de mogelijkheid om een lier/slinger in de mast te steken en door het ronddraaien van deze lier/slinger zal de vlag zeer eenvoudig te hijsen of te strijken zijn.

Leveren en plaatsen vlaggenmast

Een vlaggenmast plaatsen is een klus die u zelf kunt doen. U ontvangt bij levering een duidelijke gebruiksaanwijzing om te kunnen plaatsen, maar Cowi verzorgt ook plaatsing op vakkundige wijze in zand, gras en bestrating incl. benodigde materialen.

Wij zullen contact met u opnemen met een datum en tijdvak voor de levering en/of plaatsing. De levertijd met of zonder plaatsing is 7 dagen!

Vlaggenmast service

Bij Cowi geloven we dat klanttevredenheid een van de belangrijkste factoren is voor ons succes. Cowi’s dienstverlening gaat dan ook verder dan alleen het leveren van vlaggenmasten. Het team staat namelijk het hele proces voor u klaar, van bestelling tot installatie. Ook na de installatie kunt u bij Cowi terecht voor advies en tips over het onderhoud van uw vlaggenmast(en).