Aluminium vlaggenmasten

Beschrijving:

Een aluminium vlaggenmast is een vaak gekozen materiaal voor een vlaggenmast bij het bedrijf. Uiteraard kan een aluminium vlaggenmast ook bij huis, school, hotel of gemeentehuis worden geplaatst, het is ook een kwestie van smaak.

Vorm van de vlaggenmast

De aluminium mast heeft een cilindrisch vorm (over de gehele lengte dezelfde diameter) of een cilindrisch vorm (van onder breed en loopt smaller uit naar de top).De cilindrische vorm is een goedkopere optie en geeft de mogelijkheid om een volwaardige vlaggenmast in de tuin of bij het bedrijf te plaatsen. De conische vorm is een duurder variant maar u behoudt de klassieke vorm van de vlaggenmast en de mast is ook sterker door de vorm.

Cilindrische vlaggenmast diameter

  •  70 mm verkrijgbaar in 5 t/m 7 meter
  •  90 mm verkrijgbaar in  5 t/m 9 meter

Conische vlaggenmast diameter

  • 100-60 mm verkrijgbaar in 6 t/m 8 meter
  • 120-60 mm verkrijgbaar in 9 meter
  • 145-60 mm verkrijgbaar in 10 en 12 meter

Kleur van de aluminium vlaggenmast

De mast wordt standaard geleverd in geanodiseerd grijs (geanodiseerd is een beschermlaag tegen weersinvloeden) of gepoedercoat wit RAL 9010. Wilt u een andere RAL Kleur kan dit tegen een meerprijs.

Grondbevestiging van de vlaggenmast

Bij de  aluminium vlaggenmast heeft u keuze uit verschillende grondbevestigingen:

  • Standaard grondanker met draadeinden M20 moeren ect. Met dit grondanker kan de mast kantelen
  • Kantelconsole of ook wel stormanker genoemd voor locaties waar vaak staat veel wind of grondgesteldheid is erg los (bijv. veengrond) . Met dit grondanker kan de mast kantelen
  • Grondbuis- De mast niet kantelen. LET OP  de mast zal 50 cm in de grondbuis zakken. Bijv. een 6 meter mast zal dan 5,5, meter boven het maaiveld uitkomen.
  • Oversteekkoker-De mast niet kantelen

Bediening van de vlaggenmast

Kikker

Bij een vlaggenmast met kikker gaat de vlaggenlijn buitenom de vlaggenmast. Dit is de simpelste manier om de vlaggenlijn vastzetten te zetten op de mast. Nadeel van dit systeem is dat de  vlaggenlijn kan gaan klapperen tegen de mast en dit kan als hinderlijk worden ervaren, zeker op een aluminium mast. Ook weersinvloeden hebben effect op de conditie van de vlaggenlijn. Voordeel is dat dit de goedkoopste optie is om de vlag te bedienen op de vlaggenmast.

Antidiefstal-systeem

Het Antidiefstal systeem is een kastje dat op de mast wordt geplaatst en wordt afgesloten met een deksel. Dit zorgt voor een mooie strakke afwerking op de mast. Er wordt een sleuteltje bijgeleverd, en hierdoor kan de deksel worden verwijderd en de vlaggenlijn kan worden bediend. Het is een gesloten systeem en de vlaggenlijn gaat binnendoor de vlaggenmast. Voordeel geen geklapper van de vlaggenlijn en de vlaggenlijn is beschermd tegen weersinvloeden. Het is ook het meest gekozen systeem door klanten! Bij het antidiefstal-systeem wordt een contragewicht geleverd die er voor zorgt dat de vlag mooi strak hangt, maar ook het hijsen en neerhalen van de vlag vergemakkelijkt.

Liersysteem

Het liersysteem is een hele mooi optie en zeer gemakkelijk te bedienen. Hierbij gaat de vlaggenlijn binnen door de vlaggenmast, en is er op de mast de mogelijkheid om een lier/slinger in de mast te steken en door het ronddraaien van deze lier/slinger zal de vlag zeer eenvoudig te hijsen of te strijken zijn.

Advies hoogte vlaggenmast

Naast de keuzes uit materiaal, kleur en grondbevestiging is de hoogte van de vlaggenmast ook belangrijk

De hoofdregel bij het bepalen van de lengte van een mast is dat het hoogste punt van de woning, daar wordt een meter van afgehaald en dat is de maat van de vlaggenmast.

Bijvoorbeeld: De woning is 8 meter hoog dan zal een 7 meter vlaggenmast passend zijn.

Het is ook van belang om te kijken op welke afstand van de woning of straat een vlaggenmast wordt geplaatst. Hoe dichter de vlaggenmast bij de woning staat hoe kleiner de vlaggenmast lijkt. Hoe dichter de vlaggenmast bij de straat komt te staan hoe groter de vlaggenmast lijkt.

Bij een bedrijf is net andersom.

Bijvoorbeeld: Het bedrijfspand is 9 meter hoog dan zal een 10 meter vlaggenmast passend zijn.

Als specialist in vlaggenmasten geeft het team van Cowi graag vrijblijvend advies voor de aankoop of installatie van de vlaggenmasten. Of u nu op zoek bent naar advies over het formaat, de mogelijkheden of gewoon wat meer informatie wilt voordat u uw keuze maakt, het team van Cowi helpt u graag!

Leveren en/of plaatsen vlaggenmast

Een vlaggenmast plaatsen is een klus die u zelf kunt doen. U ontvangt bij levering een duidelijke gebruiksaanwijzing om te kunnen plaatsen, maar Cowi verzorgt ook plaatsing op vakkundige wijze in zand, gras en bestrating incl. benodigde materialen.

Wilt u dat Cowi  levert of misschien wilt u het zelf ophalen bij Cowi in Assen, het kan eenvoudig worden aangegeven bij de bestelling in de webshop. Wij zullen contact met u opnemen met een datum en tijdvak voor de levering en/of plaatsing. De levertijd met of zonder plaatsing is 7 dagen!

Garantie

Op een vlaggenmast van aluminium geven wij een garantie van 10 jaar antibreuk. Uitgezonderd calamiteiten.

Service

Bij Cowi geloven we dat klanttevredenheid een van de belangrijkste factoren is voor ons succes. Cowi’s dienstverlening gaat dan ook verder dan alleen het leveren van vlaggenmasten. Het team staat namelijk het hele proces voor u klaar, van bestelling tot installatie. Ook na de installatie kunt u bij Cowi terecht voor advies en tips over het onderhoud van uw vlaggenmast(en).