Polyester vlaggenmasten

Ben je op zoek naar een vlaggenmast van hoge kwaliteit mét de beste service? Je bent bij Cowi precies op de plek waar je moet zijn. We hebben een uitgebreid assortiment polyester vlaggenmasten en gaan je helpen om de perfecte vlaggenmast voor jou te vinden. 

De polyester vlaggenmasten van Cowi zijn sterk, netjes en hebben een gladde en vuilafstotende afwerking. Praktische innovaties, accessoires en oplossingen zorgen voor gemak in de bediening en onderhoud van de vlaggenmast.

Vorm van de vlaggenmast

Een polyester mast is de perfecte keuze als u een vlaggenmast zoekt voor bij huis. De mast is conisch van vorm, wat betekent dat deze onder breed is en smaller uitloopt naar de top. Dit maakt de mast erg sterk. De conische vorm is een klassieke keuze voor bij een huis, school, hotel of gemeentehuis.

De polyester vlaggenmast is verkrijgbaar in de volgende hoogtematen:

  • 6 meter
  • 7 meter
  • 8 meter
  • 9 meter
  • 10 meter
  • 12 meter

Wij kunnen op aanvraag hogere polyester vlaggenmasten leveren. Via het contactformulier kun je hiervoor een aanvraag indienen.

Kleur van de vlaggenmast

In het straatbeeld is de witte vlaggenmast vaak standaard. Echter verandert dat steeds meer. Vooral zwart of antraciet zijn kleuren die steeds vaker voorkomen. Bij Cowi is jouw polyester vlaggenmast in iedere gewenste RAL kleur beschikbaar. Het voordeel van polyester is dat de mast helemaal op kleur gemaakt kan worden. Zo zal er bij een eventuele beschadiging van de mast geen kleurverschil te zien zijn.

Grondbevestiging van de vlaggenmast

Bij de aanschaf van een polyester vlaggenmast wordt er standaard een grondanker geleverd. Het grondanker is kantelbaar, waardoor de onderhoud aan de vlaggenmast een fluitje van een cent is! Locaties waar vaak veel wind staat, waar de grondgesteldheid erg los is (bijv. veengrond), óf wanneer de vlaggenmast 9 meter of hoger is, adviseren wij de kantelconsole (stormanker). Dit anker heeft echt een maatje meer en zorgt voor een stevig fundament voor de vlaggenmast. Ook met deze optie blijft vlaggenmast kantelbaar.

Bediening van de vlaggenmast

Voor de bediening van de vlaggenmast zijn er drie keuzes:

Kikker

De kikker is de standaard bijgeleverde bediening. Bij een vlaggenmast met kikker gaat de vlaggenlijn buitenom de vlaggenmast. Dit is de simpelste manier om de vlaggenlijn vast te zetten op de mast. Het nadeel van dit systeem is dat de vlaggenlijn kan gaan klapperen tegen de mast. Dit kan als vervelend worden ervaren. Ook weersinvloeden hebben effect op de conditie van de vlaggenlijn. Het voordeel daarentegen is dat dit de goedkoopte optie is. Daarnaast is het ook een eenvoudig te bedienen optie.

Anti-diefstal systeem

Het Anti-diefstal systeem is een kastje dat op de mast wordt geplaatst en wordt afgesloten met een deksel. Dit zorgt voor een mooie strakke afwerking op de mast. Er wordt een sleuteltje bijgeleverd waarmee de deksel kan worden verwijderd en de vlaggenlijn kan worden bediend. Het voordeel is dat er geen geklapper is van de vlaggenlijn en dat de lijn beschermd is tegen weersinvloeden. Het meest gekozen systeem door klanten!

Bij het antidiefstal-systeem wordt een contragewicht geleverd die ervoor zorgt dat de vlag mooi strak hangt, maar ook het hijsen en neerhalen van de vlag vergemakkelijkt.

Liersysteem

Het liersysteem is een mooie optie en zeer gemakkelijk te bedienen. Hierbij gaat de vlaggenlijn binnendoor de vlaggenmast. Op de mast kan een lier gestoken worden waarmee je de vlag makkelijk kan hijsen of neerhalen. Deze optie zorgt voor een lage lichamelijke inspanning en veel veiligheid.

Advies hoogte vlaggenmast

Bij het kiezen van een vlaggenmast is ook de hoogte van belang. De hoofdregel bij het bepalen van de hoogte van een vlaggenmast is de hoogte van het huis en daar een meter van afhalen. Bij een woning van 8 meter zal een 7 meter vlaggenmast dus passend zijn.

Voor bij een bedrijf is de regel: kies je vlaggenmast een meter hoger dan je pand. Bij een pand van 9 meter hoog is de vlaggenmast van 10 meter dus passend.

Naast de hoogte, is ook de afstand van het gebouw en de vlaggenmast belangrijk. Hoe dichter de vlaggenmast bij de woning staat, hoe kleiner de vlaggenmast lijkt. Hoe dichter de vlaggenmast bij de straat staat, hoe groter de vlaggenmast lijkt.

Leveren en plaatsen vlaggenmast

Een vlaggenmast plaatsen is een klus die je zelf kunt doen. Bij levering ontvang je een duidelijke gebruiksaanwijzing om de mast te plaatsen, maar Cowi kan dit ook voor je uit handen nemen. Geef dit aan bij je bestelling en wij komen de mast vakkundig plaatsen. De levertijd zonder plaatsing is maximaal 7 dagen.

Garantie

De polyester vlaggenmasten worden rechtstreeks uit Zweden geïmporteerd en voldoen aan de strenge ISO14001/9001 normen – dit is het internationale kwaliteitskeurmerk. Door het directe contact met de leveranciers in Zweden kan Cowi haar prijzen uiterst scherp houden!

Op een vlaggenmast van polyester geven wij een garantie van 10 jaar antibreuk. Uitgezonderd van calamiteiten.

Polyester vlaggenmast service

Wij weten dat onze tevreden klanten één van de belangrijkste reden is van ons succes. Onze dienstverlening gaat dus ook verder dan alleen het leveren van een product. Ons team staat van bestelling tot installatie voor je klaar. Ook na installatie blijven we graag tot je beschikking om alle vragen te beantwoorden. Kom je er op de webshop niet helemaal uit of heb je advies nodig? Je kan altijd bij ons terecht voor advies en tips.