Polyester vlaggenmasten

Polyester vlaggenmast kopen

Wilt u een polyester vlaggenmast kopen van hoge kwaliteit, geleverd met de beste service? Dan bent u bij Cowi precies op de plek waar u moet zijn. Wij hebben een uitgebreid assortiment polyester vlaggenmasten van 6 tot en met 12 meter. Onze vlaggenmast van polyester wordt in Zweden geproduceerd en voldoet aan het internationale kwaliteitskeurmerk ISO 14001/9001.

Vorm van de polyester vlaggenmast

Qua vorm hoeft u bij de polyester vlaggenmast geen keuze te maken. Een polyester vlaggenmast heeft namelijk altijd een conische vorm. Dit betekent dat de mast van onderen breed is en naar de top smaller uitloopt. De conische vorm is een klassieke keuze bij een woning, school, gemeentehuis of hotel. Door deze vorm is de polyester vlaggenmast erg sterk, daarom is deze mast een goede keuze als u hem op een plek neer wilt zetten waar veel wind staat of waar de bodem erg los is, zoals turfgrond.

Hoogte van de vlaggenmast

Om de juiste hoogte voor uw vlaggenmast te bepalen zijn er een paar dingen waar u rekening mee kunt houden. 

De hoofdregel is dat als u de vlaggenmast bij uw woning plaatst, de vlaggenmast 1 meter korter moet zijn dan de nokhoogte van uw woning. Is de nokhoogte van uw woning 7 meter, dan kiest u voor een polyester vlaggenmast van 6 meter. Wilt u de vlaggenmast bij uw bedrijfspand plaatsen, dan geldt deze regel net andersom, is het bedrijfspand 8 meter hoog, dan kunt u het beste een vlaggenmast van 9 meter kopen.

Maar naast deze hoofdregel is ook de afstand tussen het bedrijfspand of de woning en de vlaggenmast van belang. Hoe dichter de vlaggenmast bij het pand of de woning staat, hoe kleiner de mast lijkt. Staat de vlaggenmast meer bij de straat dan lijkt de vlaggenmast groter in verhouding tot de woning of het pand.
Ook de omgeving rondom de vlaggenmast is van belang, hoe hoger de vlaggenmast is, des te groter de vlag wordt die erin komt te hangen. Deze moet wel de ruimte hebben om uit te kunnen wapperen.

De polyester vlaggenmast is verkrijgbaar in 6 meter, 7 meter, 8 meter, 9 meter, 10 meter of 12 meter. Op aanvraag kunnen wij ook hogere polyester vlaggenmasten leveren. Twijfelt u over welke hoogte het meest geschikt is voor uw situatie? Vraag ons gerust om advies. Wij kijken graag met u mee.

Kleur van de polyester vlaggenmast

Een witte vlaggenmast is in het straatbeeld vaak de standaard, maar tegenwoordig zien we ook steeds meer zwarte of antraciet kleurige vlaggenmasten. 

Een polyester vlaggenmast leveren wij standaard in wit RAL 9010.
Tegen een meerprijs kunt u  de mast ook in zwart RAL 9005 of antraciet 7016 bestellen.

Mochten de beschikbare kleuren van de polyester vlaggenmast niet de kleur zijn die u wenst, omdat u bijvoorbeeld wilt dat de vlaggenmast dezelfde kleur heeft als de kleur van uw kozijnen, neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan. 

Het voordeel van polyester is dat de mast geheel op kleur gemaakt wordt, bij een eventuele beschadiging zal er dan ook geen kleurverschil zichtbaar zijn. Dit is bij een aluminium vlaggenmast wel het geval.

Grondbevestigingen voor de vlaggenmast

Als u van plan bent om een polyester vlaggenmast te kopen dan zijn er twee opties om de vlaggenmast in de grond te bevestigen.

  1. Kantelbaar grondanker – dit anker zit standaard bij de polyester vlaggenmast. Met dit grondanker is het mogelijk om de vlaggenmast te kantelen waardoor onderhoud aan de vlaggenmast een fluitje van een cent is! 
  2. Kantelconsole – Bent u van plan om de vlaggenmast op een locatie te plaatsen waar veel wind staat of waar de grond erg los is zoals bijvoorbeeld veengrond, dan adviseren wij om voor de kantelconsole te kiezen. Ook bij een vlaggenmast vanaf 9 meter adviseren wij om te kiezen voor de kantelconsole. Met de kantelconsole is het mogelijk om de vlaggenmast te kantelen.

 

Hoe kan ik de vlag in een polyester vlaggenmast bedienen?

Om een vlag te kunnen hijsen of strijken moet u de vlaggenlijn kunnen bedienen.
Hier zijn meerdere manieren voor. U kunt kiezen voor een uitwendige vlaggenlijn of een inwendige vlaggenlijn. 

Kikker, uitwendige vlaggenlijn

Een kikker is bij de polyester vlaggenmast de standaard bijgeleverde bediening.
De kikker wordt op de mast geplaatst en hier kunt u de vlaggenlijn omheen wikkelen. De vlaggenlijn zal dus buiten de vlaggenmast liggen, hierdoor is de vlaggenlijn wel gevoeliger voor weersinvloeden. Ook kan de vlaggenlijn tegen de mast aanslaan bij een hardere wind. Als u voor een kikker kiest betekent het automatisch dat de mastknop een vaste mastknop is, de kleur van de knop kan u zelf kiezen. Omdat de mastknop niet kan roteren bestaat de kans dat de vlag om de vlaggenmast heen slaat en niet mooi kan uitwaaien. 

Anti-diefstal systeem, inwendige vlaggenlijn

Het meest populaire systeem om een vlaggenmast te bedienen is het anti-diefstal systeem. De vlaggenlijn gaat binnen door de vlaggenmast, dit geeft een strakke afwerking en beschermt de vlaggenlijn tegen weersinvloeden en u heeft geen last van getik van de vlaggenlijn tegen de mast.
Op de vlaggenmast wordt een kastje gemonteerd die u kunt afsluiten met de bijgeleverde sleutelset. Als u de deksel van het kastje afhaalt heeft u toegang tot de vlaggenlijn en kunt u de vlag hijsen of neerhalen. Het voordeel hierbij is dat de vlag niet uit de mast kan worden gestolen als het kastje afgesloten is, zonder sleutel kunt u immers niet bij de vlaggenlijn.
Bij het anti-diefstal systeem wordt een contragewicht meegeleverd, dit zorgt ervoor dat het neerhalen van de vlag soepel gaat en dat de vlag strak in de mast hangt.
Als u voor een anti-diefstal systeem kiest betekent dit automatisch dat de mastknop een roterende mastknop is, de kleur van de knop kunt u zelf kiezen. Een roterende mastknop zorgt ervoor dat de vlaggenlijn meedraait en de vlag niet om de mast heen slaat. Het roteren van de vlaggenlijn kan alleen niet oneindig, de vlaggenlijn is op een gegeven moment “op” en kan niet meer roteren. U zult dan de vlag neer moeten halen en opnieuw moeten hijsen zodat de vlaggenlijn niet meer gedraaid is. 

Liersysteem, inwendige vlaggenlijn

Het liersysteem heeft overeenkomsten met het anti-diefstal systeem. De vlaggenlijn met stalen kern gaat binnen door de vlaggenmast voor een strakke afwerking. Om de vlag te hijsen of neer te halen plaatst u de lier op de vlaggenmast en draait u de slinger rond, het systeem doet vervolgens de rest. Wilt u ultiem gebruiksgemak, dan kunt u dus het beste voor het liersysteem kiezen.
Bij het liersysteem wordt ook een contragewicht geleverd, die ervoor zorgt dat de vlag mooi strak hangt.  Mocht u voor een liersysteem kiezen betekent dit automatisch dat de mastknop een roterende mastknop is, de kleur van de knop kunt u zelf kiezen. Een roterende mastknop zorgt ervoor dat de vlaggenlijn meedraait en de vlag niet om de mast heen slaat. Het roteren van de vlaggenlijn kan alleen niet oneindig, de vlaggenlijn is op een gegeven moment “op” en kan niet meer roteren. U zult dan de vlag neer moeten halen en opnieuw moeten hijsen zodat de vlaggenlijn niet meer gedraaid is. 

De kleur en de vorm van de mastknop

Om de polyester vlaggenmast compleet te maken kunt u nog kiezen uit de kleur en de vorm van de mastknop. Cowi heeft de keuze uit een platte mastknop of een tulpvormige mastknop in verschillende kleuren zoals oranje, zwart, goud of zilver. Welke mastknop u kiest is vooral uw eigen persoonlijke smaak.

Vlaggenmast plaatsen

Als u een vlaggenmast heeft gekocht, dan moet de vlaggenmast natuurlijk ook geplaatst worden. Dit is een klus die u zelf kunt uitvoeren als u dat wilt. Bij de levering van de vlaggenmast ontvangt u een duidelijke gebruiksaanwijzing die u uitlegt hoe u de vlaggenmast zelf kunt plaatsen.
Wilt u de vlaggenmast liever laten plaatsen, dan kan Cowi dat ook voor u doen. U kunt bij uw bestelling aangeven dat u de vlaggenmast door ons vakkundig wilt laten plaatsen. Wij nemen dan contact met u op om een afspraak te maken voor de plaatsingsdatum. De plaatsingskosten zijn inclusief alle benodigde materialen en arbeidsloon. 

Levertijd polyester vlaggenmast

Wij leveren uit eigen voorraad en hanteren een levertijd van 7 dagen met of zonder plaatsing. Door drukte of weersomstandigheden kan er, als er gekozen wordt voor een plaatsing door Cowi, afgeweken worden van de 7 dagen levertijd. Wij nemen dan altijd contact met u op om dit af te stemmen. Wilt u een specifieke RAL-kleur dan kunt u een offerte aanvragen en dan is de levertijd 6 weken.

Garantie op polyester vlaggenmast

Op onze polyester vlaggenmasten geven wij een anti-breuk garantie van 10 jaar, uitgezonderd calamiteiten.

 

Twijfelt u over welke vlaggenmast voor uw situatie de juiste keuze is? Wij kijken graag met u mee zodat u de vlaggenmast kunt kopen die voor u het beste is.
Neem contact op via de telefoon, e-mail of ons contactformulier

Onze dienstverlening gaat verder dan alleen het leveren van ons product. Het team van Cowi staat van begin tot eind voor u klaar. Ook na de aflevering en installatie van de vlaggenmast staan wij tot uw beschikking om alle vragen te beantwoorden.