Polyester vlaggenmasten

Beschrijving:

Bent u op zoek naar een hoge kwaliteit vlaggenmast om de zichtbaarheid van uw bedrijf te vergroten? Of misschien wilt u een vlaggenmast bij u thuis laten plaatsen? Bij Cowi bent u aan het juiste adres voor alle vlaggenmast oplossing.

De polyester vlaggenmast is sterk, fraai en heeft een gladde en vuilafstotende afwerking. Praktische innovaties, accessoires en oplossingen zorgen voor het gemak in de bediening van en onderhoud aan de vlaggenmast.

Vorm van de vlaggenmast

Een polyester mast is een goede keuze als u een mast zoekt voor bij huis. De mast heeft een conische vorm 125-65 mm (van onder breed en loopt smaller uit naar de top).De conische vorm is een klassieke keuze voor bij een huis, school, hotel of gemeentehuis.

De polyester vlaggenmast is verkrijgbaar in de lengtes van:

  • 6 meter
  • 7 meter
  • 8 meter
  • 9 meter
  • 10 meter
  • 12 meter

Wij kunnen op aanvraag grotere lengtes leveren, U kunt via het contactformulier een aanvraag indienen,

Kleur van de vlaggenmast

In het straatbeeld is vaak een witte vlaggenmast standaard, maar dat veranderd . Vooral zwart of antraciet is een kleur die steeds vaker voorkomt. Elke RAL kleur is mogelijk. Voordeel van het polyester materiaal is dat de mast helemaal op kleur is. Zal er een beschadiging op de mast komen zal de kras misschien zichtbaar zijn, maar de mast blijft op de gekozen kleur.

Grondbevestiging van de vlaggenmast

Bij de aanschaf van een vlaggenmast wordt er standaard een grondanker bijgeleverd. Het grondanker is kantelbaar, en daardoor is onderhoud aan de vlaggenmast een eenvoudige klus. Locaties waar vaak veel wind staat of de grondgesteldheid is erg los (bijv. veengrond), dan adviseren wij de kantelconsole (stormanker). Echt een maatje meer en zorgt voor een stevig fundament voor de vlaggenmast. Ook met deze optie is de vlaggenmast kantelbaar!

Bediening van de vlaggenmast

Kikker

Bij een vlaggenmast met kikker gaat de vlaggenlijn buitenom de vlaggenmast. Dit is de simpelste manier om de vlaggenlijn vastzetten te zetten op de mast. Nadeel van dit systeem is dat de  vlaggenlijn kan gaan klapperen tegen de mast en dit kan als hinderlijk worden ervaren. Ook weersinvloeden hebben effect op de conditie van de vlaggenlijn. Voordeel is dat dit de goedkoopste optie is om de vlag te bedienen op de vlaggenmast.

Antidiefstal-systeem

Het Antidiefstal systeem is een kastje dat op de mast wordt geplaatst en wordt afgesloten met een deksel. Dit zorgt voor een mooie strakke afwerking op de mast. Er wordt een sleuteltje bijgeleverd, en hierdoor kan de deksel worden verwijderd en de vlaggenlijn kan worden bediend. Het is een gesloten systeem en de vlaggenlijn gaat binnendoor de vlaggenmast. Voordeel geen geklapper van de vlaggenlijn en de vlaggenlijn is beschermd tegen weersinvloeden. Het is ook het meest gekozen systeem door klanten! Bij het antidiefstal-systeem wordt een contragewicht geleverd die er voor zorgt dat de vlag mooi strak hangt, maar ook het hijsen en neerhalen van de vlag vergemakkelijkt.

Liersysteem

Het liersysteem is een hele mooi optie en zeer gemakkelijk te bedienen. Hierbij gaat de vlaggenlijn binnen door de vlaggenmast, en is er op de mast de mogelijkheid om een lier/slinger in de mast te steken en door het ronddraaien van deze lier/slinger zal de vlag zeer eenvoudig te hijsen of te strijken zijn.

Advies hoogte vlaggenmast

Naast de keuzes uit materiaal, kleur en grondbevestiging is de hoogte van de vlaggenmast ook belangrijk

De hoofdregel bij het bepalen van de lengte van een mast is dat het hoogste punt van de woning, daar wordt een meter van afgehaald en dat is de maat van de vlaggenmast.

Bijvoorbeeld: De woning is 8 meter hoog dan zal een 7 meter vlaggenmast passend zijn.

Het is ook van belang om te kijken op welke afstand van de woning of straat een vlaggenmast wordt geplaatst. Hoe dichter de vlaggenmast bij de woning staat hoe kleiner de vlaggenmast lijkt. Hoe dichter de vlaggenmast bij de straat komt te staan hoe groter de vlaggenmast lijkt.

Bij een bedrijf is net andersom.

Bijvoorbeeld: Het bedrijfspand is 9 meter hoog dan zal een 10 meter vlaggenmast passend zijn.

Als specialist in vlaggenmasten geeft het team van Cowi graag vrijblijvend advies voor de aankoop of installatie van de vlaggenmasten. Of u nu op zoek bent naar advies over het formaat, de mogelijkheden of gewoon wat meer informatie wilt voordat u uw keuze maakt, het team van Cowi helpt u graag!

Leveren en plaatsen vlaggenmast

Een vlaggenmast plaatsen is een klus die u zelf kunt doen. U ontvangt bij levering een duidelijke gebruiksaanwijzing om te kunnen plaatsen, maar Cowi verzorgt ook plaatsing op vakkundige wijze in zand, gras en bestrating incl. benodigde materialen.

Wilt u dat we allen leveren of misschien wilt u het zelf ophalen, het kan eenvoudig worden aangegeven bij de bestelling in de webshop. Wij zullen contact met u opnemen met een datum en tijdvak voor de levering en/of plaatsing. De levertijd met of zonder plaatsing is 7 dagen!

Garantie

De polyester vlaggenmasten worden rechtstreeks uit Zweden geïmporteerd en voldoen aan de strenge ISO14001/9001 normen – dit is het internationale kwaliteitskeurmerk. Door het directe contact met de leveranciers in Zweden kan Cowi haar prijzen uiterst scherp houden!

Op een vlaggenmast van polyester geven wij een garantie van 10 jaar antibreuk. Uitgezonderd calamiteiten.

Vlaggenmast service

Bij Cowi geloven we dat klanttevredenheid een van de belangrijkste factoren is voor ons succes. Cowi’s dienstverlening gaat dan ook verder dan alleen het leveren van vlaggenmasten. Het team staat namelijk het hele proces voor u klaar, van bestelling tot installatie. Ook na de installatie kunt u bij Cowi terecht voor advies en tips over het onderhoud van uw vlaggenmast(en).