Vlaggen & wimpels

Als bedrijf hangt je vlag dagelijks in de mast. In dat geval is het belangrijk dat het vlaggendoek van hoge kwaliteit is. De basis voor een kwalitatief goede vlag is het gebruikte materiaal, en de manier waarop het doek geconfectioneerd is.  

Welk materiaal vlaggendoek 

Er zijn verschillende soorten vlaggendoeken. Het doel van de vlag is bepalend voor de materiaalkeuze. We lichten hieronder onze soorten vlaggendoeken toe.  

Glanspolyester vlaggendoek 

Glanspolyester is, zoals het woord al zegt, gemaakt van polyester. Het is een licht glanzende stof die makkelijk uitwaait. Dit zorgt ervoor dat het logo op de vlag goed zichtbaar is. Een glanspolyester vlag heeft wel sneller last van slijtage. Wanneer de vlag dagelijks in de mast hangt, gaat hij zo’n 3-6 maanden mee.  

Longlife vlaggendoek 

Het longlife vlaggendoek is wat stugger dan glanspolyester. Het doek is geperforeerd, wat betekent dat de wind er makkelijker doorheen kan. Om te zorgen dat de vlag langer mee gaat, wordt hij rondom niet omgezoomd. Vergeleken met het glanspolyester vlaggendoek, gaat deze vlag 35% langer mee. 

Spunpolyester vlaggendoek 

Spunpolyester is het zwaarste vlaggendoek en daarmee de meest kwalitatieve in zijn soort. Al onze wimpels en Nederlandse vlaggen zijn standaard gemaakt op spunpolyester. Voor alle andere vlaggen geldt: klik bij je bestelling aan dat je de vlag in spunpolyester wil.  

Soorten vlaggen en wimpels 

 Wij leveren verschillende soorten en lengtes:  

Maat vlag 

De maat van de vlag is afhankelijk van lengte van de vlaggenmast. Hierbij enkele voorbeelden van de meest gangbare maten. 

Maat vlag 

6 meter vlaggenmast                   vlag 150 x 225 cm 

7 meter vlaggenmast                   vlag 200 x 300 cm 

8 meter vlaggenmast                   vlag 200 x 300 cm 

Maat wimpel 

6 meter vlaggenmast                  wimpel 300 cm 

7 meter vlaggenmast                  wimpel 300 cm 

8 meter vlaggenmast                  wimpel 400 cm 

Maat baniervlag 

De baniervlag heeft qua breedte 2 mogelijkheden. Het logo van het bedrijf is vaak bepalend in wat de beste keuze is. 

6 meter baniermast                   100 x 300 cm of 120 x 300 cm 

7 meter baniermast                   100 x 350 cm of 120 x 350 cm 

8 meter baniermast                   100 x 400 cm of 120 x 400 cm 

Bedrukken van vlag of banier vlag 

Wil je een vlag laten bedrukken met jouw eigen ontwerp? Ook daarvoor kan je bij Cowi terecht. Met het aanleveren van een pdf-bestand kan voor elke gelegenheid of evenement een vlag worden gemaakt. Je maakt je eigen vlag hier  

Heb je hulp nodig met het ontwerpen van de vlag? Doe ons een belletje en we helpen je direct verder.  

Vlaggen service 

Wij weten dat onze tevreden klanten één van de belangrijkste reden is van ons succes. Onze dienstverlening gaat dus ook verder dan alleen het leveren van een product. Ons team staat van bestelling tot installatie voor je klaar. Ook na installatie blijven we graag tot je beschikking om alle vragen te beantwoorden. Kom je er op de webshop niet helemaal uit of heb je advies nodig? Je kan altijd bij ons terecht voor advies en tips.